LogoHeader8 480px

Hitta din kommunikationsstil

När du anlitar mig för denna tjänst / tema så tittar vi på din kommunikationsstil. Om det berör hela din arbetsgrupp, så går vi igenom var och ens sätt att kommunicera. Det kan förstås ske på många olika sätt, däribland intervjuer före utbildningen eller workshopen. För att kartlägga hur arbetsgruppen ser ut.
Ofta fastnar vi i ett mönster: Såhär kommunicerar jag alltid med mina medarbetare, med mina chefer, med män, med kvinnor, med mina barn osv. Arbetar du som chef och ledare är det av stor vikt att vara medveten om vilka signaler du ger. Hamnar du lätt i vissa mönster eller till och med konflikter med kollegor, kanske du behöver förstå hur och på vilket sätt du har en del i det.

Oavsett dina behov är jag van att titta på kommunikationsmönster. Här ingår att förstå och se närmre på ditt kroppsspråk och konfliktstil. Som med all kommunikation är självkännedom förstås a och o.
Metoder jag använder är förutom rollspel även transaktionsanalys samt NLPövningar.

 

Falun Workshop 1
Falun Workshop 3
Falun Workshop4

Kroppsspråket kan tyckas självklart och är inte alltid något vi tänker på. Desto viktigare att förstå i olika sociala sammanhang för vilka signaler vi skickar ut. Rollspel är oerhört effektivt för att förstå genom upplevelse hur vår kommunikation uppfattas. 
Pröva att sträcka på dig där du sitter nu framför datorn; lägg märke till hur du andas bättre och alltså tar in mer syre. Håller du kvar utan att kämpa hittar du så småningom ner i en naturlig magandning som gör att du sakta men säkert mår lite bättre. Kanske behöver du återkomma till övningen flera gånger. Kanske är det inte ihållande men ändå värt att känna till och bra att ibland kunna ta till små medel som dessa. Kanske att ta till om man ska prata inför en grupp, gå på en arbetsintervju eller kanske bara må lite allmänt bättre för en stund?