En ny god vana

I förra bloggen skrev jag om tacksamhet och hur det kan kopplas till välbefinnande och hur, när vi tränar regelbundet på att vara tacksamma, även kan öka lyckan på sikt.

Såhär i starten på det nya året kommer ett konkret tips på hur du kan bli medveten om allt som är bra i ditt liv, här och nu. (Läs mer i förra bloggen om du vill veta mer.)
Idag när detta skrivs, är det den 2:a januari så du kan starta direkt med din nya vana och sedan under hela 2017, varje dag, samlar du på allt som varit bra under en dag och lägger detta i en burk. Du kan riva av papper från ett gammalt kuvert eller kvitton eller vilket papper som nu finns tillgängligt att skriva på. Det kan vara citat, ett mål du har nått, något som fick dig att skratta, en god vän eller bara något litet såsom en god maträtt, ett härligt samtal, en skön naturupplevelse etc. Sedan ett år senare, på nyårsafton den 31/12 2017 så har du en hel burk med positiva saker att se tillbaka på.

Vill man kan man sedan rita in dessa i en mandala eller diagram av något slag så blir det än mer konkret när året är slut. Annars är det intressant och kul att bara återuppleva en burk fylld av små små positiva saker från det gångna året.

Jag lyckades samla ungefär från hälften av dagarna under året som gått (2016) men det gör det inte desto mindre värt! Många av dagarna är kanske enkla och vardagliga men genom att avsluta dagen med tacksamhet kan vi känna att det är de små sakerna som utgör livet och gör det vackert.

Samla små händelser i en burk under ett år för att öka känslan av tacksamhet! Samla små händelser i en burk under ett år för att öka känslan av tacksamhet!

 

Petra Skogsberg

Skriven av : Petra Skogsberg