Oönskade gäster

Bjud inte in de oönskade gästerna!

Det är så lätt hänt att bjuda in dem av misstag...sabotörerna eller de oinbjudna gästerna. Särskilt ofta händer det att de gör sig påminda på sociala medier, det är vi många som kan intyga. Du ser andra och du börjar kanske jämföra dig, ditt eget liv eller hur bra du är jämfört med andra. Det kan givetvis hända lite nu och då om du inte ser upp. I vilket socialt sammanhang som helst, ute på stan, jobb, skola etc.

Plötsligt är du invaderad av oinbjudna gäster i form av självkritik, avundsjuka, jämförelse med vad andra har och du inte har eller negativa tankebanor i största allmänhet.

Detta är de oinbjudna gästerna som tagit sig in och förstör. Och det hjälper faktiskt att tänka på dem som oönskade gäster, eftersom du då skapar viss distans mellan dig och tankarna och inser att det inte riktigt är dina egna tankar. I alla fall inte från ditt inre; mer tankar och programmering du lärt dig att ha.

Det är hög tid när de ens visar sig på tröskeln att fånga upp dem och sätta stopp.
Vi behöver vara vakna på våra tankar så inte osund svartsjuka, negativitet etc. får fäste.

Om du märker att detta är på gång, släpp dem, ta ett djupt andetag. Sätt dig eller stå kort och blunda och följ din andning som i mindfulnessmeditation. Börja att fundera på allt du är tacksam för i just ditt liv – ett oerhört bra sätt att få upp både självkänsla och humör igen med.
Nästa steg blir att släppa lite på sociala medier, avfölj människor som får dig att må dåligt.
Gå inte in på facbook, instagram, linkedin eller något annat bara för att du är uttråkad, men framför allt; gå inte i på sociala medier om du redan är i en negativ space.

Öva mindfulness dagligen, centrera dig och öva tacksamhet. Rinnande vatten, centralvärme och mat på bordet tar vi för självklart. Kom ihåg även dessa saker så inser du hur mycket gott det finns i ditt eget liv.

 

shondaland intrusivethoughts 1614031160Kom ihåg att inte bjuda in alla tankar som dyker upp! Genom att öva mindfulness och liknande tekniker blir du bättre på att vara vaksam och sortera de som inte gynnar dig.

Authors

Petra Skogsberg

Petra Skogsberg